Ορθή πρακτική για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα σήμερα

11 Οκτωβρίου 2024 – 12 Οκτωβρίου 2024

Grand Hotel Palace – Θεσσαλονίκη

Ε.Ε.ΔΙ.Ε.Κ.Ε.

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Αιματολογικό-Ογκολογικό τμήμα του ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τρίτη χρονιά, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Διαρκούς Εκπαίδευσης στην Κλινική Έρευνα (Ε.Ε.ΔΙ.Ε.Κ.Ε.) το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο: ¨Ορθή πρακτική για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα σήμερα», στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη στο «Grand Palace Hotel».

To σεμινάριο στοχεύει να γίνει θεσμός πληροφόρησης και ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή των κλινικών μελετών αποτελώντας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας όλων των ενδιαφερόμενων: Ερευνητών, ερευνητικών ομάδων, συλλόγων ασθενών, επαγγελματιών που θέλουν να γνωρίσουν και να εργαστούν σε κλινικές μελέτες, θεσμικών φορέων, στελεχών του συστήματος υγείας.

Οι βασικοί άξονες της φετινής διοργάνωσης είναι:

  • η ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με τους ασθενείς, η αναζήτηση των αποτελεσματικότερων τρόπων ενημέρωσής τους για τους σκοπούς και τη μεθοδολογία διεξαγωγής των κλινικών μελετών και για το ρόλο που καλούνται οι ίδιοι οι ασθενείς και οι εκπρόσωποι τους να διαδραματίσουν με γνώμονα πάντα το μέγιστο θεραπευτικό όφελος και τέλος, η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και πλαισίου ανατροφοδότησης με τις ερευνητικές ομάδες
  • η συνέχιση και διεύρυνση του διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει ως ερευνητές και ερευνήτριες με τους θεσμικούς παράγοντες και όλους τους συντελεστές οι οποίοι διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη θεμελίωση και ανάπτυξη της κλινικής έρευνας στη χώρα μας
  • η ενημέρωση και εκπαίδευση στην διοικητική υποστήριξη/διαχείριση της διεξαγωγής κλινικών μελετών εν αναμονή και της δημιουργίας των Αυτοτελών γραφείων Κλινικών μελετών στα Νοσοκομεία
  • η εμβάθυνση της γνώσης όσον αφορά στο σχεδιασμό, τους στόχους και τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών και η παρουσίαση των εργαλείων κατανόησης και αξιοποίησης της πληροφορίας, η ερμηνεία και η κριτική αξιολόγηση των δημοσιευμένων αποτελεσμάτων.

Όπως και στις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος η ομάδα εκπαιδευτών, εκπαιδευτριών, συντονιστών/τριών και ομιλητών/τριων έχει επιλεγεί με γνώμονα τη μεγάλη εμπειρία και κατάρτισή τους σε αυτόν τον τομέα.

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε επαγγελματίες υγείας, σε νέες και νέους επιστήμονες, φορείς και εργαζόμενους σε υπηρεσίες που υποστηρίζουν την κλινική έρευνα. Είναι ανοικτό επιπρόσθετα, στους εκπροσώπους και συλλόγους των ασθενών και σε κάθε ασθενή που θέλει να κατανοήσει το περιεχόμενο της κλινικής έρευνας, τα κλινικά και θεραπευτικά οφέλη. Μέσα από την υπεύθυνη πληροφορία θα μπορέσουν να εξαλείψουν τις προκαταλήψεις, να ελαχιστοποιήσουν τους φόβους και τις αμφιβολίες τους, και να συμβάλουν ενεργητικά στη επίτευξη των επιθυμητών στόχων.

Σας καλούμε και φέτος να συμμετέχετε σε ένα γόνιμο διάλογο, να μοιραστείτε μαζί μας ιδέες, απόψεις και ερωτήματα, γιατί η επικοινωνία ανοίγει νέους δρόμους ελπιδοφόρους και φωτεινούς.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Δρ Ειρήνη Κατωδρύτου

Επιτροπές
Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος:
Ειρήνη Κατωδρύτου 

Επιμέλεια – Συντονισμός Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου:
Εύη Καλλία
Γλυκερία Τζήμου
Αθανασία Μανδάλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:
Αθανασία Μανδάλου

Επιστημονική Επιτροπή

Ιωάννα Σακελλάρη
Νίκη Σταυρογιάννη
Ιωάννης Μπάτσης
Χρυσάνθη Βαδικόλια
Γιώργος Παπαϊωάννου
Άννα Βαρδή
Μιχαήλ Ισκάς
Μαρία Παπαθανασίου
Ζωή Μπούσιου

Πρόγραμμα
Afisa 3o Ekpaideutiko Seminario Thessaloniki Theageneio 10-2024 Alternative Olive 2 web7
[dflip id="2916"][/dflip]
Εγγραφές
Δηλώστε συμμετοχή
Γενικές Πληροφορίες

Τοποθεσία

Συνεδριακή αίθουσα ξενοδοχείου Grand, Θεσσαλονίκη.

Βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κατάλυμα παρέχει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν WiFi, 24ωρη ρεσεψιόν και ιδιωτικό υπόγειο χώρο στάθμευσης. Το ξενοδοχείο παρέχει εύκολη πρόσβαση στις περιφερειακές οδούς και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Διαμονή - Μετάβαση

Ξενοδοχείο Συνεδρίου: Grand Hotel Palace

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες – κρατήσεις δωματίων και μετακινήσεων.

Χορηγοί
001-AbbVie
002-Amgen
003-Anabiosis
004-Astra-Zeneca
005-Bristol
001-AbbVie
002-Amgen