Θερμαϊκοί Διάλογοι “Δημήτρια” – Η Παθολογία συναντά τις υποειδικότητές της

13 Οκτωβρίου 2023 -15 Οκτωβρίου 2023

Grand Hotel Palace – Θεσσαλονίκη

Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος σε συνεργασία με την Ά Προπαιδευτική Κλινική ΑΧΕΠΑ

Μήνυμα Προέδρου

Κυρίες και Κύριοι,

Η Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική (Α΄ΠΡΠ)  του ΑΠΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αποτελεί μία από τις ιστορικότερες Κλινικές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας αλλά και της χώρας γενικότερα.

Νοσηλεύει ασθενείς με ευρύ φάσμα παθήσεων της Εσωτερικής Παθολογίας και των υποειδικοτήτων της, διαθέτει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Stroke Unit), όπου νοσηλεύονται ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο θρομβολυθέντες  ή μη, ενώ σε επίπεδο Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων λειτουργούν πέραν των εξειδικευμένων στο πεδίο της Αιματολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ογκολογίας και αναγνωρισμένα από τις Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες, Κέντρο Αριστείας για την Αρτηριακή Υπέρταση, Κέντρο Διαχείρισης Παχυσαρκίας και Διαβητολογικό Κέντρο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Υγείας.

Εκπαιδεύει ετησίως στην Παθολογία φοιτητές του 3ου , 4ου και 6ου έτους, οδοντιάτρους, ενώ έχει την ευθύνη του επιλεγόμενου μαθήματος «Θρομβοεμβολικές Παθήσεις» για τους φοιτητές της Ιατρικής.

Επίσης παρέχει δυνατότητα λήψης πλήρους ειδικότητας σε Ειδικευόμενους Ιατρούς στην Παθολογία, Αιματολογία και Γαστρεντερολογία, ενώ μετεκπαιδεύει ειδικούς Συναδέλφους στο Σακχαρώδη Διαβήτη, στην Αρτηριακή Υπέρταση και στη βέλτιστη αντιμετώπιση (θρομβόλυση-θρομβεκτομή) στα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια.

Είναι συνεπώς απαραίτητο να επικαιροποιούνται οι γνώσεις των Συναδέλφων, μελών ΔΕΠ και ΕΣΥ  της Κλινικής, αλλά και των ειδικευομένων ιατρών της Κλινικής μας.

Στο πλαίσιο αυτό,  το επικείμενο Πολυθεματικό Συνέδριο στις 13-15 Οκτωβρίου 2023 στο ξενοδοχείο «Grand Palace Hotel ” στη Θεσαλονίκη, αισιοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες αυτές. Επιπρόσθετα, με δεδομένο ότι η  13η Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης  και η Κλινική μας την αντίστοιχη ημέρα πέρυσι,  του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023 είχε εκδηλώσεις δράσης ενημέρωσης για το κοινό στο Κέντρο της πόλεώς μας αναφορικά  με  τις Θρομβοεμβολικές Παθήσεις, η 13η Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα του Συνεδρίου,  αποκτά και επετειακό χαρακτήρα και ως εκ τούτου η θεματολογία θα αφορά διαταραχές πήξης – αιμόστασης, θρομβοεμβολικά νοσήματα και άλλα αιματολογικά  sessions με επιπρόσθετες συμμετοχές Επιστημόνων καταξιωμένων πανελληνίως και διεθνώς στα πεδία αυτά. Και φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια, υπό την αιγίδα και «ομπρέλα» της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδας (ΕΠΕ), η οποία πολύ ευχάριστα και ενεργά στηρίζει την προσπάθεια αυτή και την ευχαριστώ ειλικρινά, Πρόεδρο και όλα τα μέλη του ΔΣ.

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Α΄ΠΡΠ Κλινικής, έχω τη χαρά και την τιμή να σας καλωσορίσω στο Συνέδριο «Θερμαϊκοί Διάλογοι «Δημήτρια». Η Παθολογία συναντά τις υποειδικότητές της»,  στη Θεσσαλονίκη στις 13-15 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο “Grand Hotel” και να σας παρακαλέσω πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να παρακολουθήσετε τις επιστημονικές διεργασίες του Συνεδρίου.

Όπως θα διαπιστώσετε από το παρόν προκαταρκτικό πρόγραμμα, η πολυθεματική σύνθεσή του και η  συζήτηση επίκαιρων θεμάτων με τη συμμετοχή  καταξιωμένων έμπειρων Προέδρων, Ομιλητών, Σχολιαστών, αλλά και νέων πολλά υποσχόμενων Συναδέλφων και Ερευνητών – τους οποίους επίσης από καρδιάς ευχαριστώ – προοιωνίζουν επιτυχία και επίτευξη του στόχου του Συνεδρίου και της προσπάθειάς μας.

Αναμένοντάς σας τον Οκτώβριο, εύχομαι καλή και παραγωγική συμμετοχή.

Με τους πιο θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Διευθυντής της Κλινικής & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Χρήστος Γ.  Σαββόπουλος

Καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ

Επιτροπές
Οργανωτική Επιτροπή

Χρήστος Γ. Σαββόπουλος
Τριαντάφυλλος Διδάγγελος
Γεωργία Καϊάφα
Βασίλειος Περιφάνης
Ανδρέας Πρωτοπαπάς
Σταυρούλα Μπουντόλα
Ελένη Χαμαλίδου
Ελευθερία Ζτρίβα
Γεώργιος Πολυχρονόπουλος
Μιχαήλ Ανθόπουλος
Αναστασία Κοντανά
Γεώργιος Χατζόπουλος

ΔΣ Ι.Ε.Μ.ΒΙ.ΘΕ.Κ
Πρόεδρος: Ευάγγελος Τέρπος
Αντιπρόεδρος: Ευστάθιος Καστρίτης
Γεν. Γραμματέας: Μαρία Γαβριατοπούλου
Ταμίας: Σπυρίδων Παπαϊωάννου
Μέλη: Ειρήνη Κατωδρύτου
Ιωάννης Τρουγκάκος
Δημήτριος Χριστούλας
Πρόγραμμα
Thermaikoi-Dialogoi-Dimitria-2023-afisa
Εγγραφές
Δηλώστε συμμετοχή
Γενικές Πληροφορίες

Τοποθεσία

Συνεδριακή αίθουσα ξενοδοχείου Grand, Θεσσαλονίκη.

Βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κατάλυμα παρέχει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν WiFi, 24ωρη ρεσεψιόν και ιδιωτικό υπόγειο χώρο στάθμευσης. Το ξενοδοχείο παρέχει εύκολη πρόσβαση στις περιφερειακές οδούς και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Διαμονή - Μετάβαση

Ξενοδοχείο Συνεδρίου: Grand Hotel Palace

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες – κρατήσεις δωματίων και μετακινήσεων.

Χορηγοί
002-Amgen png
Anagennisi png
004-Astra-Zeneca png
Boehringer png
Danone png
006-Demo png
Elpen-1 png
008-Genesis-1 png
Lilly png
Menarini-Hellas2 png
Nutricia png
Pfizer-1-1 png
PMI-1 png
Roche-1 png
Servier png
015-Sobi png
Vianex-GR png
Viatris png
WinMedica-1-1 png
002-Amgen-1 png
Anagennisi png
005-Astra-Zeneca-1 png
Boehringer png
Elpen-1 png
008-Genesis-1 png
Danone png
006-Demo png
Lilly png
Menarini-Hellas2 png
Nutricia png
Pfizer-1-1 png
PMI-1 png
Roche-1 png
Servier png
015-Sobi png
Vianex-GR png
Viatris png
WinMedica-1-1 png