1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ι.Ε.Μ.ΒΙ.ΘΕ.Κ.

Αμυλοείδωση και άλλες Σπάνιες Αιματολογικές Νεοπλασίες: Προσεγγίσεις στη Διάγνωση και τη Θεραπεία

10 – 12 Φεβρουαρίου 2023

Divani Caravel Hotel – Αθήνα

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Μελέτης της Βιολογίας και Θεραπείας του Καρκίνου (Ι.Ε.Μ.ΒΙ.ΘΕ.Κ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με θέμα: «Αμυλοείδωση και άλλες Σπάνιες Αιματολογικές Νεοπλασίες: Προσεγγίσεις στην Διάγνωση και την Θεραπεία». Η Ιατρική Εταιρεία Μελέτης της Βιολογίας και Θεραπείας του Καρκίνου (Ι.Ε.Μ.ΒΙ.ΘΕ.Κ) ιδρύθηκε το 2018 και ένας από τους κύριους στόχους της είναι η εκπαίδευση των επιστημόνων υγείας αλλά και του κοινού σε θέματα αιχμής που αφορούν τις νεοπλασίες.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην παθοφυσιολογία και τους γενετικούς μηχανισμούς πρόκλησης των σπανιότερων πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών, όπως η μακροσφαιριναιμία του Waldenström, η συστηματική AL αμυλοείδωση, η πρωτοπαθής πλασματοκυτταρική λευχαιμία, το σύνδρομο POEMS, αλλά και άλλων σπάνιων αιματολογικών νεοπλασιών, όπως το υπερηωσινοφιλικό σύνδρομο, οι ιστιοκυτταρώσεις, η συστηματική μαστοκυττάρωση κ.αλ. . Αυτό οδήγησε σε νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις με σημαντικό όφελος επιβίωσης για τους αρρώστους με τα νοσήματα αυτά. Έτσι επιλέξαμε να αναπτύξουμε όλες τις πρόσφατες γνώσεις της βιολογίας που επηρέασαν τη διάγνωση, την πρόγνωση και τη θεραπεία τους. Για το λόγο αυτό συνεργαστήκαμε ξανά με τη Μονάδα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την κλινική και μεταφραστική έρευνα που κάνει στα πλασματοκυτταρικά νεοπλάσματα.

Η ανάπτυξη νέων βιολογικών θεραπευτικών επιλογών εκτός από την παροχή σημαντικών όπλων στη μάχη μας για την ίαση των ασθενών μας, δημιούργησε ταυτόχρονα καινούργια ερωτήματα, που μερικές φορές έχουν διλημματικό χαρακτήρα και αφορούν τη θέση των φαρμάκων αυτών σε σχέση με τη μέχρι σήμερα φαρμακευτική αγωγή ή τους συνδυασμούς τους με τα παλαιότερα φάρμακα.

Έμπειροι και καταξιωμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα θα αναπτύξουν τα θέματα και θα θέσουν τα ζητήματα που χρήζουν απαντήσεων και αφορούν τα σπάνια αιματολογικά νεοπλάσματα. Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί θα συμβάλλει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, στη σύγκλιση των πρακτικών μας, στον προσανατολισμό και την προώθηση των ερευνητικών προσπαθειών των μελών της εταιρείας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος της Ι.Ε.Μ.ΒΙ.ΘΕ.Κ.

Ευάγγελος Τέρπος

Επιτροπές
Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Ευάγγελος Τέρπος
Αντιπρόεδρος: Ευστάθιος Καστρίτης
Γεν Γραμματέας: Μαγδαλινή Μήγκου
Ταμίας: Μαρία Γαβριατοπούλου
Μέλη: Ειρήνη Κατωδρύτου
Ιωάννης Τρουγκάκος
Δημήτριος Χριστούλας

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Μαρία Γαβριατοπούλου
Ευστάθιος Καστρίτης
Ειρήνη Κατωδρύτου
Μαγδαλινή Μήγκου
Ευάγγελος Τέρπος
Ιωάννης Τρουγκάκος
Δημήτριος Χριστούλας

Abstract Reviewers
Nikolaos Giannakoulas, Osman İlhan, Ahmet İfran, Magdalini Migkou, Vassiliki Pappa, Nur Soyer, Eleni Variami, Mehmet Yılmaz
Πρόγραμμα
iemvithek2023-afisa
Εγγραφές
Δηλώστε συμμετοχή
Περιλήψεις
Για να κατεβάσετε το αρχείο των περιλήψεων πατήστε εδώ
Γενικές Πληροφορίες

Τοποθεσία

Συνεδριακή αίθουσα ILISSOS – Hotel Divani Caravel

Συνδυάζοντας τη σύγχρονη πολυτέλεια με την απαράμιλλη κομψότητα, το Divani Caravel είναι η ιδανική επιλογή καθώς βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, σε μία από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας. Το ξενοδοχείο προσφέρει άνετη διαμονή με την κομψή διακόσμηση, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και την φανταστική εξυπηρέτηση που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από όλα τα σημαντικά πολιτιστικά σημεία και αξιοθέατα και είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή για να διοργανώσετε την εταιρική ή επιστημονική εκδήλωσή σας σε μια από τις πολλές αίθουσες του ξενοδοχείου.

Διαμονή - Μετάβαση

Ξενοδοχείo Συνεδρίου: Divani Caravel

https://divanicaravelhotel.com/el/

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και κρατήσεις δωματίων και μετακινήσεων.

Χορηγοί
001-AbbVie
002-Amgen
003-Ariti-1
004-Astellas
005-Astra-Zeneca
006-Bristol
007-Eusa
008-Faran-1
009-GSK
010-Integris
011-Janssen
012-Pfizer
013-Rafarm
014-Sanofi
015-Sobi
016-Swixx
017-Takeda
018-Teva
019-Vianex
020-WinMedica
001-AbbVie
002-Amgen
003-Ariti-1
004-Astellas
005-Astra-Zeneca
006-Bristol
007-Eusa
008-Faran-1
009-GSK
010-Integris
011-Janssen
012-Pfizer
013-Rafarm
014-Sanofi
015-Sobi
016-Swixx
017-Takeda
018-Teva
019-Vianex
020-WinMedica